Fehér Ildikó

Pszichológus
Addiktiológiai Konzulens
„Ha valaki nem akarja érezni az érzéseit, akkor a testét fogja érezni. Ha nem akarom érezni azt, hogy mérges vagyok, akkor valamim fájni fog. Ha nem akarom érezni, hogy szomorú vagyok, ha nem akarok sírni, akkor beteg leszek. Rengeteg betegség s fájdalom azért keletkezik, mert nem akarjuk érezni az érzéseinket! Ha van egy pont a pszichénkben, ahol valami baj van, akkor megbolondulhatunk a testünkben vagy megbolondulhatunk a lelkünkben. Nagyon sokan inkább a testünkben bolondulunk meg, mint a lelkünkben. A mi társadalmunkban kevésbé szégyenítik meg az embereket, ha a testükkel van valami baj, mint akkor, ha a lelkükkel.”
(Feldmár András)
Fehér Ildikónak hívnak, 2000 – től foglalkozom egyéni és csoportos konzultációval. Kiemelten a felnőtt korosztállyal és a fiatal felnőttekkel (kamaszokkal) és hozzátartozóikkal foglalkozom.

Tanulmányok


Szegedi Tudományegyetem - Alkalmazott Egészségpszichológiai Szakpszichológus
 (2023. november)
Debreceni Egyetem Népegészségügyi Kar – Egészségpszichológus Msc
Pécsi Tudományegyetem – Egészségügyi Szociálismunkás Msc
Semelweis Egyetem – Addiktológiai konzulens
Soproni Egyetem – Szociálpedagógus

Képzések


2019 - 2023. Brainspotting Traumaterapeuta képzés
(Folyamatos szupervízió mellett! A terapeuta végzettség várható időpontja: 2023.)
2019 - 2023. ISST – Séma terapeuta képzés, csoportsématerápia, sémapárterapeuta
(Folyamatos szupervízió mellett! A terapeuta végzettség várható időpontja 2024)
2018 – MAKOMP – Ericksoni Hipnózis és Rövidterápia
2017- Integratív Hipnoterápiás Egyesület (Daubner Béla) – Integratív Hipnoterapeuta Felnőtt szakirány
2008- Magyar Családterápiás Egyesület – Családterapeuta (szupervízió mellett)
2004- Magyar Pszichodráma Egyesület – Pszichodramatista (vezető képesítés folyamatban)

A problémák amivel hozzám fordulhatnak:

• Felnőtt konzultáció: Mindannyiunk életében előfordulnak nehéz időszakok, amikor egy külső szakember objektív segítsége van szükségünk, valakire aki nem ítélkezik aki meghallgat és a szükséges szakmai eszközökkel segít megoldani a problémánkat A konzultáció keretében válással, párkapcsolati konfliktussal, kiégéssel, gyásszal kapcsolatos problémák feldolgozásában valamint, életút elakadással kapcsolatos dilemmák feloldásában tudok segíteni

• Kamaszkonzultáció: A kamaszkor mindenkit megvisel, nem csak a kamaszt, hanem a szülőket, testvéreket közvetlen környezetet. A kamaszkonzultáció segít abban, hogy a kamasz vagy a hozzánk forduló szülő megtanulja áthidalni a kommunikációs problémákat, segít megoldani a családban felmerülő problémákat kifejezetten a kamasz gyerek érdekeit szem előtt tartva

• Család és pár konzultáció: Nem csak egyénileg, hanem családban és párkapcsolatokban is vannak olyan helyzetek, időszakok amikor a család vagy párkapcsolatban élők egymástól eltávolodnak, kommunikációjuk félre siklik, vagy egyszerűen csak úgy érzik külső segítségre van szükségük, mert kapcsolatuk megrekedt, és nem érzik jól magukat benne. Én abban tudok segíteni, hogy a felek között, mint egy mediátor segítsem a kommunikációt, közösen keressük meg a probléma okát és a felek közösen találják meg a számukra legideálisabb megoldást

• Addiktológiai konzultáció nem csak felnőtteknek kamaszoknak is!
A szenvedélybetegség mindig valamilyen szükséglet kielégítésének hajszolása. Az eszköz mindig valami olyan szer, ami oldja a feszültséget, kellemesebbé teszi a közérzetet, bátorságot ad, vagy egy olyan állapotba segíti ahol boldognak, kiegyensúlyozottnak, könnyednek érzik magukat. Amiben segíteni tudok, hogy megtaláljuk az addikció kialakulásának okait, megtanuljuk kezelni, feloldani a hibás rögzüléseket, segítek elkezdeni és fenntartani a szerhasználat nélküli életet és az elért eredményeket. A szenvedélybetegség nemcsak egyént érint, hanem minden esetben az egész családot, ezért nem csak egyéni, hanem hozzátartozó és/vagy családterápiával tudok segíteni a hozzám fordulókon.

• Brainspotting terápia: A Brainspotting hatékony traumaterápiás módszer, és a Mindfulnesshez hasonló sebességgel válik egyre ismertebbé a pszichológiai irányzatok területén.
A Brainspottingot David Grand, PhD. fejlesztette ki 2003-ban, az EMDR, a Somatic Experiencing és az analitikus terápiák során szerzett tapasztalatainak integrálásával.
A Brainspotting neuropszichológiai és neurobiológiai alapokon nyugszik. Hatékony az érzelmi, a fizikai fájdalom és a traumával összefüggő diszfunkcionális gondolkodás feloldásában. A terapeuta a folyamatban nyitott, feltételezésektől mentes hozzáállással és a kliensre való nagyfokú ráhangolódással dolgozik.


• Szülő- hozzátartozó konzultáció: Gyakran keresnek meg a szülők nevelési problémákkal, amelyekkel nehezen boldogulnak. Én abban tudok segíteni, hogy a szülők közti nevelési nézet ellentétek feloldását segítsem. Segítsek kialakítani egy olyan nevelési és viszonyrendszert ami alkalmazkodik a családban élők személyiségéhez és elvárásaihoz.

• Egyéni életvezetési (Tailor – made) konzultáció Liefe/ Business Coaching: Nem csak egyénként és családban kell megfelelnünk a mindennapokban, hanem a munkában is. Előfordul, hogy egy-egy kisebb probléma, elakadás, családi munkahelyi konfliktus a munkahelyi teljesítmény rovására megy. Én abban tudok segíteni, hogy ezeket a problémákat feltárva, segítsek az egyénnek abban, hogy önállóan megtanulja az felmerült problémát és hasonló szituációkat kezelni.

A módszer, amivel dolgozom komplex, holisztikus és egyénre szabott.

Célok: Középpontban az itt és most. Az önfelfedezés, nyitottság magunk és mások felé, önirányított és realista. Segítek az ügyfélnek a felelőségét, tudatosságát, szabadságát és lehetőségeit realizálni, elmozdulásban a külső vonatkoztatási alaptól. Az élmény azonnaliságán választások jegyében.
Az emberi természetről vallott nézetem: Hangsúly az egyénen, az emberen van egy folyamatban, de mégis a rendszer részének tekintem. Hiszek abban, hogy az ember pozitív fejlődés- orientált a megfelelő körülmények esetén. Fontos a személy belső bölcsessége és az érzelmek megjelenése.
Módszerek: Empátia, támogatás, hangsúly az erősségeken. Elfogadás, tisztázás, érzések visszatükröződése. Aktív és passzív meghallgatás, nyitott végű kérdések/kijelentések, összegzés. Bizonytalanságok tisztázása, konfrontáció, illusztráció és kristályosítás alkalmazása. Estenként dramatikus elemek alkalmazása.
Ha velem dolgozik, akkor:
• természetes a diszkréció
• teljes elfogadást, odafigyelést és megértést kap
• bátorítást és támogatást adok
• gyorsan átlátom a helyzetet, a problémáit
• a megoldást mégis Ön fogja kiválasztani, az átgondolt alternatívák közül
• én sokszor azt is meghallom, amit Ön nem mond ki, és ha fontos a megoldás érdekében szembesíteni fogom vele.
Jelentkezés, időpont egyeztetés:
feherildiko@kanapepszichopraxis.com
+36 30 996 14 21
Jelentkezés - időpont egyeztetés - naptárszolgáltatásaink
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram